Medus šūnu atvākojumi
Cilvēki uz ziemas periodu mēdz sagatavot dažādus pārtikas produktus, kurus konservē un cieši noslēdz ar hermētiksi blīviem burkas vākiem.
Tieši tā arī rīkojas bites, kuras aizvāko pa vasaru ievākto medu ar īpāšiem “vāciņiem”, kuri nodrošina hermētismu šūnās, lai medum netiktu klāt nekādas svešas baktērijas ! Šos vāciņus arī sauc par “medus atvākojumiem”.
Tā sastāvā ir netikai ekoloģiski tīrs vasks, bet arī propoliss, bišu siekalu unikālie fermenti un ziedputekšņi.
Pateicoties šim sajaukumam, tas kļūst par veselīgu produktu mūsu organismam. Šie atvākojumi ir dabīgs un iedarbīgs līdzeklis pie saaukstēšanās, iesnām, angīnas, sinusīta. Košļājot šos atvākojumus, tie lieliski dezinficē muti un palīdz izārstēties no stomatīta, gingivīta un periodontīta.
Tāpat šo atvākojumu košļāšana stimulē kuņģa darbību un arī neliela vaska norīšana ir pieļaujama un pat vēlama, jo sakošļātais vasks nonākot zarnās apsorbē sevī toksīnus un palīdz zarnām ātrāk attīrīties.
Lietošana (visa vecuma cilvēkiem): Imunitātes stiprināšanai ir ieteikts lietot pa vienai tējkarotei, trīs reizes dienā. To var košļāt līdz desmit minūtēm un pēc tam izspļaut.